Affaldssortering

Alt handler om klima og energi for tiden. Hele året har vi fået tonsvis af information omkring affaldssortering her i Kokkedal. Jeg har ikke helt styr på hvor mange affaldsøer der er blevet etableret her i Skovengen, men den ene ligger heldigs tæt på vores hus.

Da vi flyttede ind havde vi to personlige skraldespande lige uden for vores dør, som vi fyldte og ikke tænkte mere over. De er ikke blevet fjernet endnu, men bliver ikke tømt, og der kommer heller ikke poser i dem. Nu skulle vi altså til at affaldssortere. Vi syntes begge det er en god idé, men var også lidt “Hvad gør vi og hvordan?”. Et par uger før jul røg vi i Jem & Fix, og købte nogle små skraldespande. Og så var vi klar til d. 19/12 2022, hvor det hele gik i gang.

Der er ikke noget svært i det. Det hele er fint mærket og det er bare lige at traske over med sit affald og smide det i den rigtige container. Det er en vanesag at affaldssortere, og vi er kommet godt fra start, omend vi ikke helt har vænnet os til det.

Vi er alligevel glade for der ikke er så langt. Faktisk er det lige ud af huset og over på den anden side af vejen.

Men der er jo altid nogen der ikke kan finde ud af det. 1. juledag var vores skralderum fyldt med affald fra juleaften som der åbenbart var noget der ikke gad sortere. Vi håber der var enlig svane – det er alligevel rart at gøre noget for miljøet – og så koster det ikke noget.

Musik

Én ting er et fint musik-anlæg, noget andet er hvad det bliver brugt til. Så hvad lytter han til? Det meste af tiden hører jeg/vi radio (DAB+), og den står fast på noget MixFm. Det er en blanding af nyt og gammelt. Mest det sidste.

Når jeg så gerne selv vil bestemme er det musik der passer til en mand på min alder. I bilen hører jeg mest rock – AC/DC, Rammstein, Volbeat osv. Jeg har 5-6 forskellige playlister på min iPhone. Kort sagt så spænder min musiksmag fra hård rock til John Mogensen.

Når jeg har fri holder jeg meget af, at smide en gammel LP på. Jeg har gjort det til min “mission” at få fat på de plader jeg købte som nye i min ungdom. Jeg vild med musikken fra 80´erne og 90´erne. De fleste af mine plader har jeg købt brugt hos vinylpladen – hermed en anbefaling til dem. Fantastisk kundeservice og priserne er rimelige. Nogen gange er jeg heldig og finde en gammel kending som nytrykt. Jeg ved ikke hvorfor men det giver en barnlig glæde, at pakke en helt ny LP ud.

Indtil videre har jeg holdt mig til min plan og kun købt LP´er fra perioden 1980-1999. Men det kan da godt være, at næste AC/DC bliver på vinyl. Jeg har omkring 25 skiver stående, og køber gerne en “ny” hver måned. Det er ikke et mål at købe flere, men når jeg lige kommer i tanke om et eller andet gammelt prøver jeg at finde det.