Færdig med Windows!!!

Jeg har p.t. et nyt kabinet hjemme til test. Og i dén forbindelse fik jeg også et sprit nyt AMD Ryzen set-up med en R7 1700X. Jeg skulle så lave en frisk Windows 10 installation på det. Og det var så her, at alt gik galt for mig (eller systemet). RAM drillede, og den SSD jeg havde fået med havde det vidst ikke særlig godt.

Jeg startede lørdag formiddag med det. Og jeg var så i gang hele dagen. Systemet virkede, men fejlede nærmest konstant.
Lørdag aften smed jeg så en gammel 2,5″ harddisk i, og det hjalp så. Ingen fejl, men det var fandeme langsomt at arbejde med.
Jeg var rasende – mest over al den spildtid jeg havde haft.

Jeg fik lavet testen af køleren færdig søndag aften. Mandag havde jeg også fri. Jeg havde solgt mit gamle Z77 set-up, da jeg havde fået et Z170 med en i7 6700K. Dét havde jeg glædet mig til, at få op og køre.

Det tog ikke lang tid at samle, og det ser jo godt ud. Problemerne væltede ned over mig, da jeg skulle installere Windows 10 på den. Jeg fik BSOD´s konstant og hele tiden. Mandag aften virkede det stabilt, så jeg lod det være og gik i seng.

Tirsdag morgen fik jeg kun lige startet den op, og så fejlede den igen. Det var så her jeg næsten detonerede. Jeg hev min Samsung 850 EVO SSD ud, og klonede den i AMD maskinen, og satte den efterfølgende i samme. Ryzen set-up´et kører nu fint, men jeg har et hængeparti med Z170. I weekenden prøver jeg at lave en “bord installation” eller i et andet kabinet.

Mit humør var på nulpunktet. Jeg tog på arbejde tirsdag, men kunne mærke, at det stadig irriterede mig. I går tog jeg så en hurtig beslutning, inden jeg tog på arbejde.

Slut med Windows og tilbage til Mac. Jeg havde en pause i Kalundborg som jeg brugte på, at sætte mit Windows hardware til salg. På vej hjem blev jeg bombarderet med mails. Grafikkort, SSD, PSU, bundkort og køling er allerede solgt. Det eneste jeg ikke kommet af med endnu, er kabinettet. Dét kan jeg leve med – kan evt. bruges til testmaskinen 🙂

Hvad så nu? Den maskine jeg har været allermest glad for var en 12-core Mac Pro, og det er da også planen at finde sådan en igen. Min trofaste Lenovo t450 skal skiftes ud – om det bliver en MacBook Pro eller Air ved jeg ikke endnu. Kommer an på priserne.
Indtil videre bruger jeg AMD maskinen som min primære rig – jeg prøver med Z170 på lørdag.

Jeg tænker det bliver som at komme hjem efter en længere rejse. Jeg har fundet ud af, at jeg lader mig forblænde at tal og specifikationer. En 12-core Mac Pro er ikke verdens hurtigste, men den kan det jeg skal bruge den til – og mere til. Og så er jeg jo vild med stilen. Det bliver fedt med sådan en igen, og så med to skærme.
Mere følger.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.