MacBook Pro

Endelig. Maskinen havnede i Pakkeboksen tirsdag formiddag. Jeg røg over og hentede den i samme øjeblik jeg fik SMS fra PostDanmark. Den tidligere ejer havde fortalt, at maskinen var i udsædvanlig fin stand. Dét var jeg jo en smule spændt på. Heldigvis viste det sig at være sandt. Den står nærmest som ny 🙂

Da jeg skulle møde sent tirsdag, tænkte jeg at jeg lige ville geninstallere OSX fra den recovery partition der var på den originale 500GB disk. Det gik såmænd helt fint, indtil selve installationen skulle starte. Her blev jeg bedt om en PIN-kode…. Jeg kontaktede så sælgeren og hørte om hun havde fjernet den fra sin iCloud. Dét havde hun gjort søndag, men havde først fået en mail om samme formiddag. Hun kunne stadig se Mac´en i iCloud, men den stod som slettet. Jeg googlede løs, uden at blive klogere.

Det endte med jeg satte en USB-stick med OS X El Capitan i og prøvede at boote fra den. Det ville den heller ikke. Jeg prøvede igen at starte i “Recovery Mode”, åbne diskhåndtering og formatere disken. Jeg sendte så endnu en besked til sælgeren. Hun lovede at ringe til Apple næste formiddag (i dag), hvis jeg ikke havde fået gang i den. Hun sendte også tre (3) PIN-koder jeg kunne prøve.

Jeg var efterhånden en smule knotten over det hele, men tænkte jeg ville give det et forsøg mere når jeg kom hjem fra arbejde. Dét gjorde jeg så ved 23-tiden i går aftes, og fandeme om det ikke pludselig virkede.

Jeg fik installeret El Capitan via mit USB-stick – mand det tager sgu en krig med en mekanisk harddisk. Det er godt nok USB 3,0 i maskinen, og den stick jeg brugte var også USB 3,0.
Jeg opdaterede systemet og installerede lige Office 365. Mere gad jeg ikke, men jeg var lettet da jeg gik i seng.

I dag vågnede jeg tidligt, og tænke jeg ville blive færdig inden jeg tog på job. Jeg fik installeret de programmer jeg bruger, hvilket ikke er særlig mange. Som tidligere nævnt, så havde jeg allerede købt en SSD til den – 250GB Samsung 850 EVO.

2016-03-31 14.27.51-2

I går havde jeg så bestilt et 16GB RAM-kit, som jeg håbede ville komme inden jeg tog afsted på arbejde.
Da jeg ikke gad installere El Capitan igen, valgte jeg at bruge et cloningsprogram. Valget faldt på Carbon Copy Cloner (CCC), da det er hurtigt, nemt og gratis. Og så har jeg brugt et utallige gange før.

Imens cloningen var i gang, kom pakkeposten med min pakke fra Dustin. Se, dét kalder jeg sgu timing 🙂

2016-04-06 10.35.51-1

Så da jeg satte SSD´en i, monterede jeg også lige de nye RAM. Ingen problemer, og maskinen blev straks lynhurtig, hvilket jeg også havde forventet 🙂
Jeg har ikke prøvet at køre en GeekBench endnu, men maskinen føles hurtigere end den X1 Carbon jeg havde før.

Skærmbillede 2016-04-06 21.30.24

Under alle omstændigheder er jeg virkelig glad for maskinen 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.