Teknikken

De af jer, der kender mig godt, ved at jeg gerne skifter mellem Windows og Mac. Efter ca. 1½ år med Apple, har jeg igen skiftet til Windows. Argumentet var det samme som altid: Jeg savnede at nusse, og ville have mere for færre penge. De sidste par uger har gået med, at sælge min iMac og Macbook Pro, og så få købt ny bærbar og hardware til en stationær.

Den stationære bruger jeg faktisk mest. Jeg føler mig mere seriøs med en stor skærm, og masser af hestekræfter under hjelmen. Den bærbare bruger jeg mest til hygge i sofaen, og når jeg en sjældent gang er på farten.

Workstation:
Den lille Fede
NZXT H200i
eVGA Super Nova G3 750
MSI Z370i Gaming Pro Carbon AC
i7 8700K @ NZXT Kraken X52
32 GB G. Skill Ripjaws V 3200
MSI Radeon RX580 Armor
Asus MX34VQ (34″ 3440×1440 VA) 
500 GB Samsung 970 EVO
Logitech MX800
Edifier Luna Eclipse

Laptop:
Dell XPS 13 9360
Intel Core i5 8250U
8GB DDR3
Intel HD 620
500 GB Samsung 970 EVO
13,3 FHD/IPS

Et par mobile enheder er der også blevet plads til. Jeg er ikke “fanboy”, og har prøvet både Android og Windows på mobilen og tabletten. Jeg er dog altid hurtigt vendt tilbage til iOS. Ikke fordi det andet er noget lort, men det har bare ikke føltes rigtigt:
64GB iPhone 8
64GB iPad Pro (10,5″)

Jeg har naturligvis en netværksharddisk (NAS). Da jeg har det med at overdrive, købte jeg en Synology DS 1515+ efter min 50 års fødselsdag i 2016. Den bliver drevet af en 2,4 GHz Quad-Core CPU og 6GB RAM. Der sidder 5 stk 2 TB Western Digital Green i den, og de kører Synology Hybrid Raid (SHR). Det er lidt i stil med RAID 5 – står den ene disk af, udskifter jeg den bare med en ny, uden at miste data.
Jeg bruger den til lidt af hvert – back-up af mine billeder, Photo- og Filestation. Og så kører den TimeMachine med husets Mac´s.

Vores internet bliver leveret af parknet, og vi har 200/200 beboernet. Vi har super tilfredse med det. En router skal man selv købe, og da jeg troede jeg skulle være permanent Windows-bruger, solgte jeg (desværre) min Apple TimeCapsule og købte en TP-Link Touch P5 AC1900 router. Det viste sig hurtigt at være et fejlkøb. Dækningen var, mildest talt, elendig ift. den gamle, og mine unger brokkede sig konstant over den. Så jeg måtte bide i det sure æble, og købe en anden. Jeg vidste faktisk ikke at man stadig kunne købe Apple router´s. Men det kan man – Apple Airport Extreme Base station, som reelt er en TimeCapsule uden disk. Og disken skulle jeg alligevel ikke bruge, og så var den 1.000 spir billigere 🙂

Med to teenagerere i huset, som begge er under uddannelse, skal der naturligvis bruges en netværks printer/scanner. En inkjet er den billige løsning, og jeg har haft utallige af slagsen. Problemet er det koster en arm at skifte patroner i dem. Jeg havde en stor HP OfficeJet der stod af, efter jeg satte uoriginale patroner i den 🙁 Kort sagt, var jeg pisse træt af det, og besluttede mig for at gå all-in. I dag har jeg en farvelaser fra Samsung (SL-C480FW MFP). Den er stadig forholdsvis ny, men jeg regner med at tonerne holder et par år. Det koster så en lille tusse af skifte dem, men det kan jeg leve med, så længe det kun er hver andet år.

Når min kone en sjælden gang bruger en computer, bruger hun en gammel Toshiba med Windows 10. Begge mine hjemmeboende tøser bruger hver deres MacBook Air. Nåh, ja, og så står der en 21,5″ iMac på Simone´s værelse….

 

En tanke om "Teknikken"

  1. Pingback: Teknikken bag www.baunkjaer.dk | Baunkjaer.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.