Teknikken

 

I denne elektroniske tidsalder, skal der hardware til. Og gerne af den fede/gode slags. Jeg mangler ikke rigtig noget. Jeg har en stationær (Workstation) og en laptop.

Den stationære bruger jeg faktisk mest. Jeg føler mig mere seriøs med en stor skærm, og masser af hestekræfter under hjelmen. Den bærbare bruger jeg mest til hygge i sofaen, og når jeg en sjældent gang er på farten.

Workstation:
5K iMac 2017
Intel Core i7 7700K
32GB DDR4 2400
Radeon Pro 580
512GB Apple PCI-e SSD
27″ 5K/IPS/Retina
Edifier Exclaim Connect E10BT
Apple Magic keyboard
Apple Magic Mouse 2

Laptop:
MacBook Pro 13 early 2015
Intel Core i5 5257U
8GB DDR3
Intel Iris 6100
256GB Apple PCI-e SSD
13,3 Retina/IPS

Et par mobile enheder er der også blevet plads til. Jeg er ikke “fanboy”, og har prøvet både Android og Windows på mobilen og tabletten. Jeg er dog altid hurtigt vendt tilbage til iOS. Ikke fordi det andet er noget lort, men det har bare ikke føltes rigtigt. Så mine mobile enheder har også et æble på:
64GB iPhone X
64GB iPad Pro (10,5″)

Jeg har naturligvis en netværksharddisk (NAS). Da jeg har det med at overdrive, købte jeg en Synology DS 1515+ sidste år. Den bliver drevet af en 2,4 GHz Quad-Core CPU og 6GB RAM. Der sidder 5 stk 2 TB Western Digital Green i den, og de kører Synology Hybrid Raid (SHR). Det er lidt i stil med RAID 5 – står den ene disk af, udskifter jeg den bare med en ny, uden at miste data.
Jeg bruger den til lidt af hvert – back-up af mine billeder, Photo- og Filestation. Og så kører den TimeMachine med husets Mac´s.

Vores internet bliver leveret af parknet, og vi har 200/200 beboernet. Vi har super tilfredse med det. En router skal man selv købe, og da jeg troede jeg skulle være permanent Windows-bruger, solgte jeg (desværre) min Apple TimeCapsule og købte en TP-Link Touch P5 AC1900 router. Det viste sig hurtigt at være et fejlkøb. Dækningen var, mildest talt, elendig ift. den gamle, og mine unger brokkede sig konstant over den. Så jeg måtte bide i det sure æble, og købe en anden. Jeg vidste faktisk ikke at man stadig kunne købe Apple router´s. Men det kan man – Apple Airport Extreme Base station, som reelt er en TimeCapsule uden disk. Og disken skulle jeg alligevel ikke bruge, og så var den 1.000 spir billigere 🙂

Med to teenagerere i huset, som begge er under uddannelse, skal der naturligvis bruges en netværks printer/scanner. En inkjet er den billige løsning, og jeg har haft utallige af slagsen. Problemet er det koster en arm at skifte patroner i dem. Jeg havde en stor HP OfficeJet der stod af, efter jeg satte uoriginale patroner i den 🙁 Kort sagt, var jeg pisse træt af det, og besluttede mig for at gå all-in. I dag har jeg en farvelaser fra Samsung (SL-C480FW MFP). Den er stadig forholdsvis ny, men jeg regner med at tonerne holder et par år. Det koster så en lille tusse af skifte dem, men det kan jeg leve med, så længe det kun er hver andet år.

Når min kone en sjælden gang bruger en computer, bruger hun en gammel Toshiba med Windows 10. Begge mine hjemmeboende tøser bruger hver deres MacBook Air. Nåh, ja, og så står der en 21,5″ iMac på Simone´s værelse….

 

 

 

 

 

 

En tanke om "Teknikken"

  1. Pingback: Teknikken bag www.baunkjaer.dk | Baunkjaer.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.