Teknikken

De af jer, der kender mig godt, ved at jeg gerne skifter mellem Windows og Mac. Efter et kort Windows eventyr, er jeg tilbage på æblevognen. Jeg har efterhånden fundet ud af, at det kun er byggeprocessen jeg kan lide ved Windows. Jeg kan ikke lige sætte en finger på det, men det er noget ved macOS jeg bare rigtig godt kan lide. Nåh, ja, og så kan jeg også godt lide at være anderledes.
Efter et kort eventyr med en Mac Pro 2013, som jeg altid havde ønsket mig, er jeg nu rykket videre, og bruger nu en mobil Workstation i form af en 15″ MacBook Pro 2019..

Workstation:
MacBook Pro 2019
Intel Core i9 9980HK (2,4 @ 5.0 GHz)
32 GB DDR4 2400
1 TB Apple SSD
Radeon Pro 560X + Intel UHD 630
15″ Retina/IPS (2880×1800)


Et par mobile enheder er der også blevet plads til. Jeg er ikke “fanboy”, og har prøvet både Android og Windows på mobilen og tabletten. Jeg er dog altid hurtigt vendt tilbage til iOS. Ikke fordi det andet er noget lort, men det har bare ikke føltes rigtigt:
64GB iPhone Xs
64GB iPad Air (10,5″)

Jeg har naturligvis en netværksharddisk (NAS). Jeg købte en Synology DS 1511+ efter min 50 års fødselsdag i 2016. Den stod desværre af i marts 2017, så i dag har jeg en Synology DS 1019+.
Der sidder 5 stk 2 TB Western Digital Green i den, og de kører Synology Hybrid Raid (SHR). Det er lidt i stil med RAID 5 – står den ene disk af, udskifter jeg den bare med en ny, uden at miste data.
Jeg bruger den til lidt af hvert – back-up af mine billeder, Photo- og Filestation. Og så kører den TimeMachine med husets Mac´s. Vores internet bliver leveret af parknet, og vi har 300/300 beboernet, som vi er super tilfredse med.
Man skal selv købe en router, og som “Apple-mand” har jeg naturligvis en Apple Airport Extreme Base Station, som virker upåklageligt.
Med to tøser i huset, som begge er under uddannelse, skal der naturligvis bruges en netværks printer/scanner. Jeg har efterhånden prøvet de fleste mærker, og en enkelt laser har der også været her hjemme. For nylig fik jeg lidt problemer med laseren, så den er nu blevet skiftet ud med en Epson WorkForce Pro WF-4720.
Når min kone en sjælden gang bruger en computer, bruger hun en gammel Toshiba med Windows 10. Begge mine hjemmeboende tøser bruger hver deres MacBook Air. Nåh, ja, og så står der en 21,5″ iMac på Simone´s værelse….   

1 thought on “Teknikken

  1. Pingback: Teknikken bag www.baunkjaer.dk | Baunkjaer.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.