Teknikken

De af jer, der kender mig godt, ved at jeg gerne skifter mellem Windows og Mac. Efter et kort Windows eventyr, er jeg tilbage på æblevognen. Jeg har efterhånden fundet ud af, at det kun er byggeprocessen jeg kan lide ved Windows. Jeg kan ikke lige sætte en finger på det, men det er noget ved macOS jeg bare rigtig godt kan lide. Nåh, ja, og så kan jeg også godt lide at være anderledes.
Lige siden Apple lancerede den sidste Mac Pro (aka skraldespanden) i 2013 har jeg ønsket mig en. Og nu er det langt om længe sket. Så p.t. ser mit computerudstyr sådan her ud.

Workstation:
Mac Pro 2013
Intel Xeon E5 2667v2 (8 core 3,3 @ 4,0 GHz)
64 GB DDR3 ECC 1866
1 TB Apple SSD
Dual AMD FirePro D500
Asus MX34VQ (34″ 3440×1440/VA/100Hz/Freesync)
Apple Magic Keyboard  (space grey)
Apple Magic Mouse 2 (space grey)
Edifier Luna Eclipse Bluetooth speakers


Laptop:
12″ Macbook 2016
Intel Core m5
8GB DDR3
Intel HD 515
512 GB Apple SSD
12″ Retina/IPS


Et par mobile enheder er der også blevet plads til. Jeg er ikke “fanboy”, og har prøvet både Android og Windows på mobilen og tabletten. Jeg er dog altid hurtigt vendt tilbage til iOS. Ikke fordi det andet er noget lort, men det har bare ikke føltes rigtigt:
64GB iPhone Xs
64GB iPad Pro (10,5″)

Jeg har naturligvis en netværksharddisk (NAS). Da jeg har det med at overdrive, købte jeg en Synology DS 1515+ efter min 50 års fødselsdag i 2016. Den bliver drevet af en 2,4 GHz Quad-Core CPU og 6GB RAM. Der sidder 5 stk 2 TB Western Digital Green i den, og de kører Synology Hybrid Raid (SHR). Det er lidt i stil med RAID 5 – står den ene disk af, udskifter jeg den bare med en ny, uden at miste data. Jeg bruger den til lidt af hvert – back-up af mine billeder, Photo- og Filestation. Og så kører den TimeMachine med husets Mac´s. Vores internet bliver leveret af parknet, og vi har 200/200 beboernet. Vi har super tilfredse med det. En router skal man selv købe, og da jeg troede jeg skulle være permanent Windows-bruger, solgte jeg (desværre) min Apple TimeCapsule og købte en TP-Link Touch P5 AC1900 router. Det viste sig hurtigt at være et fejlkøb. Dækningen var, mildest talt, elendig ift. den gamle, og mine unger brokkede sig konstant over den. Så jeg måtte bide i det sure æble, og købe en anden. Jeg vidste faktisk ikke at man stadig kunne købe Apple router´s. Men det kan man – Apple Airport Extreme Base station, som reelt er en TimeCapsule uden disk. Og disken skulle jeg alligevel ikke bruge, og så var den 1.000 spir billigere 🙂
Med to teenagerere i huset, som begge er under uddannelse, skal der naturligvis bruges en netværks printer/scanner. Jeg har efterhånden prøvet de fleste mærker, og en enkelt laser har der også været her hjemme. For nylig fik jeg lidt problemer med laseren, så den er nu blevet skiftet ud med en Epson WorkForce Pro WF-4720.
Når min kone en sjælden gang bruger en computer, bruger hun en gammel Toshiba med Windows 10. Begge mine hjemmeboende tøser bruger hver deres MacBook Air. Nåh, ja, og så står der en 21,5″ iMac på Simone´s værelse….   

1 thought on “Teknikken

  1. Pingback: Teknikken bag www.baunkjaer.dk | Baunkjaer.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.