Ny NAS

Jeg havde egentlig ikke brug for den, men efter at have taget billeder til en fødselsdag, hvor fødselsdagsbarnet fik en USB-stick med billederne, og 400+ billeder fra årets roadtrip begyndte jeg så småt at overveje at købe en lille en.
Og da jeg fik til opgave at fotografere til en konfirmation begyndte det at give mening. Men, og det er et stort men, jeg ville ikke betale en formue (igen). Da den kun skal bruges til billede-deling var kravet egentlig bare plads til to diske og noget hardware der kan håndtere den lille opgave.

Det oplagte valg var en Synology, men da jeg kunne få en Qnap næsten 800 dask billigere, besluttede jeg mig for at give det en chance. Valget faldt på en TS-233

Jeg hentede den i pakkeshoppen i sidste uge, og planlagde at sætte den op i går. Jeg har jo prøvet det før, så jeg tænkte det ville blive en lille nem opgave.
Jeg startede med at smide 2x64GB ssd´er i den. Planen var så at lege lidt med den, og se om det var noget jeg vil beholde. Dét vil jeg, så der kommer et par WD Red (4 eller 6 TB) i den på et eller andet tidspunkt.

Det gik forholdsvis smertefrit med at få sat den op, men jeg kunne ikke få adgang til den med mindre jeg var på mit eget netværk. Jeg rodede med portforwarding i flere timer uden at få det til at spille. Jeg opgav til sidst…

Da jeg kom hjem fra Tisvilde Hegn i dag efter 24 Km på MTB´en nulstillede jeg min router og NAS´en og startede forfra. Jeg rendte ind i det samme problem igen. Jeg var en smule sur og endte med at ringe to gange til min internetudbyder. “Alt er fint” var svaret. Så jeg rodede videre og tjekkede alt flere gange. Den faste IP adresse virkede og port forwardingen så også fin ud.
Jeg begyndte at mistænke min trofaste Apple Airport Extreme Base Station (router) og besluttede mig for at hente min reserverouter i skuret.

Da jeg fik hentet den og sat den til, ringede jeg til udbyderen igen. Jeg kunne ikke huske om den var registreret hos dem, og ville lige sikre mig at opsætningen til min faste IP adresse blev sendt til den.

Gutten jeg snakkede med fortalte så at der var firewall på min forbindelse og der var spærret for al indgående trafik. Han spurgte så om han skulle åbne for den. Hell Yes!!! Ti sek efter virkede alt. Her undrer jeg mig over de to andre ikke nævnte det – især da jeg havde forklaret hvad mit problem var. Men, hul i det, det hele spiller nu.