Affaldssortering

Alt handler om klima og energi for tiden. Hele året har vi fået tonsvis af information omkring affaldssortering her i Kokkedal. Jeg har ikke helt styr på hvor mange affaldsøer der er blevet etableret her i Skovengen, men den ene ligger heldigs tæt på vores hus.

Da vi flyttede ind havde vi to personlige skraldespande lige uden for vores dør, som vi fyldte og ikke tænkte mere over. De er ikke blevet fjernet endnu, men bliver ikke tømt, og der kommer heller ikke poser i dem. Nu skulle vi altså til at affaldssortere. Vi syntes begge det er en god idé, men var også lidt “Hvad gør vi og hvordan?”. Et par uger før jul røg vi i Jem & Fix, og købte nogle små skraldespande. Og så var vi klar til d. 19/12 2022, hvor det hele gik i gang.

Der er ikke noget svært i det. Det hele er fint mærket og det er bare lige at traske over med sit affald og smide det i den rigtige container. Det er en vanesag at affaldssortere, og vi er kommet godt fra start, omend vi ikke helt har vænnet os til det.

Vi er alligevel glade for der ikke er så langt. Faktisk er det lige ud af huset og over på den anden side af vejen.

Men der er jo altid nogen der ikke kan finde ud af det. 1. juledag var vores skralderum fyldt med affald fra juleaften som der åbenbart var noget der ikke gad sortere. Vi håber der var enlig svane – det er alligevel rart at gøre noget for miljøet – og så koster det ikke noget.