Nyt til hjemmet

Sidste år (tror jeg nok) købte vi nogle svævehylder til to Lego-biler. Jeg har egentlig aldrig været fan af svævehylder. Altså, det ser godt ud, men de kan som regel ikke holde til noget særligt. Og ganske rigtigt, så havde de svært ved at holde sig vandret med den tunge Batman Thumbler stående.

Og så passede de heller ikke så godt med de smalle rammer vi har til vores billeder. Så der skulle ske noget nyt, og jeg fandt nogle passende hylder i Ilva, som så kom i sidste uge.

I forgårs gik vi så igang. Ned med de gamle, spartle og male inden de nye kunne komme op.

Ud i skuret og hente diverse værktøj, og så ellers bare op med de nye…

Som forventet sidder de snorlige, og så var det bare at sætte “Tidsmaskinen” og Ecto-1 på plads…

Nyt hardware

Tilbage i 2019 smed jeg 30K efter en MacBook Pro 15 med Core i9 osv. Den kom med det elendige butterfly tastatur som Apple brugte på det tidspunkt. Et par måneder efter købet smed Apple så en 16″ MacBook Pro på markedet med det nye tastatur. Det var jeg faktisk ret sur over, og har vel egentlig været det lige siden.

Det var først for nylig jeg kom til at tænke på hvor meget federe det var med en lidt større skærm på en MacBook Pro. Bevares jeg havde da været mægtig glad for min iPad Pro. Den kom dog til kort, da jeg ville prøve at redigere nogle billeder jeg havde taget for en ven. Altså det gik da sådan nogenlunde, men det endte med jeg gik oven på og brugte min Studio.

Jeg begyndte så at kigge lidt på dba, og priserne var faktisk ikke helt så overdrevne som jeg havde regnet med. Så jeg kiggede hos refurbed, hvor de koster lidt mere, men kommer med 1 års garanti – og det kan vi li´.

Jeg havde fundet frem til, at det ikke nødvendigvis skulle være den nyeste (forskellen er minimal), men en 2021 model med M1 Pro, 16 GB RAM og 1 TB SSD. Og fordi jeg er mig, skulle den være i klassisk silver. Det havde de selvfølgelig ikke. D.v.s. det havde de, men så kunne jeg kun få den med 512 GB SSD, og det gad jeg ikke. Så det blev den allestedsværende Space grey. Set i bakspejlet er jeg alligevel glad for det, for den bliver hurtigt nusset i silver (har jeg set på fruens MacBook Air).

De “nye” maskine kom i fredags. Jeg kan faktisk ikke se den har været brugt! Og den er for vild. Næsten lige så mange kræfter som i min Mac Studio…. Og så med en 16,2″ liquid Retina XDR skærm.
Kort sagt er jeg vild med den. Den er noget tungere og mere uhandy end en iPad, men det tænker jeg nok jeg overlever.

Udgivet i Mac

Mere Lego

Inden vi drog på Roadtrip24 havde jeg besluttet mig jeg ville have bilen fra Ghostbusters, og planen var at jeg ville købe den i Lego store Prag.

Med lidt besvær fandt vi biksen, som viste sig at ligge i et butikscenter i udkanten af Prag. Og selve biksen viste sig at være noget af en skuffelse. For det første var den lille, og priserne var højere end hjemme i gode, gamle Danmark. Og de havde ikke det sæt jeg ville have.
Jeg fandt så en ret fed Vikingelandsby, men blev enig med mig selv om, at jeg ikke ville købe noget bare for at købe noget. Det var bilen jeg ville have. Og den kostede faktisk næsten 300 kroner mere end i en dansk webshop.

Vi forlod biksen uden at købe noget, og satte kurs mod vores hotel. Min makker skulle lige ringe hjem (jeg havde ringet hjem tidligere) og vi aftalte at mødes på trappen foran hotellet. Da jeg havde siddet med min damper og ventet et kvarters tid, fandt jeg min mobil frem, og købte bilen hos Proshop. Dagen efter gav jeg besked til konen der hjemme, og hun lovede at hente den i pakkeshoppen til mig (sammen med to nye LP´er jeg også havde købt on-the-go).

Det hele stod klar da jeg kom hjem, og jeg begyndte mandag eftermiddag på bilen. Jeg brugte det meste af tre eftermiddage på den, og var færdig onsdag….
Super fedt sæt ❤️