Nye møbler til stuen

Min kone havde snakket om det i lang tid, og havde faktisk også fået mig overtalt. Vi havde fundet en lækker sofa og lænestol der passede til. Vi var blevet enige om, at vente til efter ferien.

Da vi så for et par uger siden skulle i IKEA og købe en hylde til min hule, blev vi enige om lige at køre forbi Jysk og se om den sofa vi havde udset os, også var det vi ville have…. Fruen sagde hun havde set den der oppe – men det må have været noget hun havde drømt for den var der ikke. Til gengæld var der masser af andre sofaer – og så var der tilbud!!

Vi fandt faktisk en sofa med chaiselong og en lænestol vi godt kunne lide. Vi forlod biksen og satte kursen mod Gentofte. I bilen spurgte jeg om det var det hun ville have, og da hun bekræftede det, sagde jeg vi ville køre forbi på vejen hjem.
Hun fik pludselig travlt med sin mobil og spurgte lidt til pladsen der hjemme. Dét kunne jeg sgu ikke huske, så vi blev enige om, at køre hjem og måle efter, og så bare købe på hjemmesiden.
Det viste sig at være en god idé, for den sofa hun ville have var lige stor nok. Så vi købte nummeret mindre og en lænestol i samme stil.

De nye møbler skulle komme torsdag i tidsrummet 12-15. De “gamle” møbler blev henter ved 10-tiden af noget familie. Pludselig var stuen enorm…

Pludselig kunne jeg rigtigt komme til anlæg og LP´er. Jeg fik støvsuget og gik så ellers bare og hyggede mig til møblerne kom. Ca. 1430 ankom møblerne og jeg gik igang med det samme. Det var heldigvis ikke specielt vanskeligt, og jeg fik forholdsvis hurtigt samlet det hele.

Ikke tosset. Det gav lidt luft og gulvplads. Alt i alt er vi godt tilfredse.

Røg i Apple Watch fælden – igen…

Den sidste uges tid var jeg begyndt at kigge lidt på Apple Watch igen. Mest fordi jeg kan se hvad klokken er præcist er uden læsebriller og savnede lidt at bruge sådan et på mine ture i skoven på MTB´en.
Jeg kiggede lidt på Serie 8, men syntes det er lige så kedeligt som de andre jeg har haft. Jeg kiggede så lidt på Ultra og blev hurtigt ret lun på det.

Men, 8.000 dask, syntes jeg alligevel var lige i overkanten. Tilfældigvis havde Power så det jeg var blevet lun på til 6.995 – stadig mange penge.
Jeg besluttede mig for at det ville jeg ikke ofre på et nyt ur. Men tanken blev ved med at lure i baghovedet, så onsdag eftermiddag reserverede jeg et, og hentede det sammen med fruen ude i Glostrup samme dag.

Uret kan slet ikke sammenlignes med de almindelige Apple Watch´s. Det er stort, tungt og ser særdeles seriøst ud. Jeg gav det debut i Tisvilde hegn i går, og det føltes bare så rigtigt.
Jge har bestilt en rigtig rem til det hos Amazon – den skulle gerne komme i løbet af et par uger…

Udgivet i Mac

MTB challenge fuldført

Som tidligere nævnt, så udfordrede jeg mig selv til at køre 125 Km MTB på 12 dage. I dag kørte jeg så den 6. tur på 11 dage….

Det var ikke helt så slemt som jeg havde forestillet mig. Det værste var næsten at tage mig sammen til at få smidt MTB´en på bilen og komme afsted.
Jeg var lidt udfordret af vejret. Især blæsevejret i starten af ugen var noget lort. Jeg var der oppe i tirsdags og blev holdt tilbage af masser af grene og blade på sporet – og så selvfølgelig en del væltede træer!! Og det var bare på tekniksporet og sydsløjfen….

I dag kørte jeg så begge sløjfer og det var virkelig slemt på nordsløjfen, men jeg kom da igennem uden uheld.

Det har været hårdt men også sjovt. Nu holder jeg lige en pause til sporet igen er ordenligt farbart. De sidste tre dage af min ferie står på afslapning.

Udgivet i MTB

MTB challenge

Min kones ferie sluttede i går, så jeg har lige to uger for mig selv. Jeg har ikker rigtig nogen planer andet end jeg skal have kørt MTB…
Og så var det jeg tænkte hvorfor ikke udfordre dig selv? Så jeg har besluttet mig for, at jeg skal køre 125 Km i Asserbo plantage / Tisvilde hegn på 12 dage. Det lyder måske ikke af så meget, men, tro mig, det er det. Jeg er jo ikke helt ung mere (57 i næste uge), og jeg skal have en dags pause mellem hver tur.

Og jeg har heller ikke lyst til at bruge min ferie på en MTB halvdelen af tiden, og den anden halvdel på at have ondt af mig selv.

Jeg startede i går med tage i plantagen og køre teknik- og sydsløjfen. Planen er at køre hele sporet i næste uge, hvis ellers formen er til det.

Det var første tur i 6 uger og tiden ligger små 4 min fra min personlige rekord, så jeg var egentlig godt tilfreds.

I morgen tager jeg op og kører begge sløjfer!!

Udgivet i MTB

Lego Lunar Lander

Mine børn er ret gode til, at købe gaver til fars dag. I år fik jeg nævnte Lego sæt. Det fik lov til, at stå en uges tid, inden jeg fik tid til at kaste mig over det.

Det nye sæt var “kun” på små 900 klodser og jeg samlede det på en eftermiddag ude i haven. Det var betydelig nemmere end de to store biler jeg tidligere har samlet. Men jeg hyggede mig med det, og jeg syntes helt sikkert det er et super fedt sæt.

Jeg er ret begejstret for hylderne hvor det hele kommer til sin ret. Jeg regner ikke med, at jeg skal have mere…

Traditionen tro slutter jeg indlægget af med et lille galleri af byggeprocessen…

Lækker fridag

Jeg havde en enkelt tiltrængt fridag i torsdags som jeg havde besluttet jeg ville have det bedste ud af. Så jeg stod tidligt (for mig) op, og fik smidt min MTB på Den sorte Bandit, og efter morgenkaffe og lidt morgenmad var jeg klar til at køre en tur til Asserbo Plantage/Tisvilde Hegn.

Vejret var perfekt og jeg havde virkelig set frem til turen. Jeg landede der oppe ca. 1145. sidst jeg var der oppe kørte jeg begge sløjfer, men besluttede mig for at “nøjes” med teknikspor og sydsløjfen.

Tre minutter fra min personlige rekord, så jeg var godt tilfreds. Jeg har en aftale på onsdag med min ene makker hvor vi kører begge sløjfer…. Det skal nok blive sjovt.

Sluttede af med en kold Faxe Kondi og nød solen, hvorefter jeg kørte hjem. Efter at have været i bad osv., kørte jeg i Føtex og købte ind til aftensmad.

For et par uger siden foreslog min kone at mit Lego skulle op på nogle hylder… Altså ud af vitrineskabet…. Så vi havde købt nogle nye hylder, som så havde stået nogle dage. Jeg havde lovet at sætte dem op onsdag eftermiddag. Det var ikke fordi jeg gad, men jeg fik da nosset mig sammen.

Som altid løb min skruemaskine tør for strøm, så imens den stod og ladede, gik jeg på nettet og købte en ny. Denne gang en Bosch, som bruger samme batteri som hækkeklipperen min kone lige har købt.

Mobilbillederne yder ikke bilerne retfærdighed. Det ser langt bedre ud i virkeligheden. Næste skridt bliver at samle gaven fra mine børn (fars dag). Planen er at starte på tirsdag og så må vi se hvor lang jeg når. Umiddelbart tænker jeg den er noget nemmere end bilerne…

Nyt Lego

I ugen op til jeg tog på Roadtrip i uge 17, kom jeg hjem til en gave fra min kone. Jeg havde godt nok nævnt, at jeg ville købe den Delorean fra “Tilbage Til Fremtiden” på et eller andet tidspunkt, men jeg havde bestemt ikke regnet med hun ville købe den til mig….

Jeg besluttede mig for at vente til jeg kom hjem fra turen, og i tirsdags gik jeg igang. Den var sgu lige så svær at samle som Tumleren. Jeg blev færdig onsdag aften…
Konen havde fået Lego blomster på mors dag, så vi sad og samlede Lego sammen, hvilket faktisk var ret hyggeligt.

Jeg har ikke planer om at købe mere, men jeg har dog kigget lidt på Apollo 11 Luna Lander, som nok lige kan presses ind i vitrineskabet….

Lidt hyggebilleder fra samlingen…

Ny NAS

Jeg havde egentlig ikke brug for den, men efter at have taget billeder til en fødselsdag, hvor fødselsdagsbarnet fik en USB-stick med billederne, og 400+ billeder fra årets roadtrip begyndte jeg så småt at overveje at købe en lille en.
Og da jeg fik til opgave at fotografere til en konfirmation begyndte det at give mening. Men, og det er et stort men, jeg ville ikke betale en formue (igen). Da den kun skal bruges til billede-deling var kravet egentlig bare plads til to diske og noget hardware der kan håndtere den lille opgave.

Det oplagte valg var en Synology, men da jeg kunne få en Qnap næsten 800 dask billigere, besluttede jeg mig for at give det en chance. Valget faldt på en TS-233

Jeg hentede den i pakkeshoppen i sidste uge, og planlagde at sætte den op i går. Jeg har jo prøvet det før, så jeg tænkte det ville blive en lille nem opgave.
Jeg startede med at smide 2x64GB ssd´er i den. Planen var så at lege lidt med den, og se om det var noget jeg vil beholde. Dét vil jeg, så der kommer et par WD Red (4 eller 6 TB) i den på et eller andet tidspunkt.

Det gik forholdsvis smertefrit med at få sat den op, men jeg kunne ikke få adgang til den med mindre jeg var på mit eget netværk. Jeg rodede med portforwarding i flere timer uden at få det til at spille. Jeg opgav til sidst…

Da jeg kom hjem fra Tisvilde Hegn i dag efter 24 Km på MTB´en nulstillede jeg min router og NAS´en og startede forfra. Jeg rendte ind i det samme problem igen. Jeg var en smule sur og endte med at ringe to gange til min internetudbyder. “Alt er fint” var svaret. Så jeg rodede videre og tjekkede alt flere gange. Den faste IP adresse virkede og port forwardingen så også fin ud.
Jeg begyndte at mistænke min trofaste Apple Airport Extreme Base Station (router) og besluttede mig for at hente min reserverouter i skuret.

Da jeg fik hentet den og sat den til, ringede jeg til udbyderen igen. Jeg kunne ikke huske om den var registreret hos dem, og ville lige sikre mig at opsætningen til min faste IP adresse blev sendt til den.

Gutten jeg snakkede med fortalte så at der var firewall på min forbindelse og der var spærret for al indgående trafik. Han spurgte så om han skulle åbne for den. Hell Yes!!! Ti sek efter virkede alt. Her undrer jeg mig over de to andre ikke nævnte det – især da jeg havde forklaret hvad mit problem var. Men, hul i det, det hele spiller nu.

RoadTrip23

Vi kørte fra P-huset ved Tivoli (KBH) 24/4-23 kl. 0530 og kom tilbage lørdag d. 29/4-23 omkring kl. 23. Jeg var hjemme i Kokkedal omkring kl. 2330.

Turen gik lige efter planen om end vi lærte der er forskel på Munster og Münster i Tyskland. Jeg/vi havde regnet med en køretur på små 150 Km fra Arnhem til Panzermuseet i Tyskland. Den blev så på næsten 500 Km.

Og så droppede vi Rostock-Gedser da vi skulle hjem. Ingen af os gad en lang færgetur og det kneb også lidt med tiden, så vi fangede en færge 2045 i Putgarden.

Alt i alt havde vi den fedeste tur med masser af oplevelser, og vi tager da også en tur næste år. Jeg har 4-500 billeder fra turen, og smider lige en brøkdel her i et lille galleri…