Nyt workflow i LightRoom

Jeg mødte sent (kl. 1900), så jeg brugte lidt af eftermiddagen på at organisere mine billeder. Jeg har efterhånden fået samlet en hel del, og de fylder. Jeg købte både min MacBook Air og Mac Mini med 512GB SSD, hvilket reelt er lidt i underkanten efterhånden. Og det kostede alt for meget, at få maskinerne med en større disk.

Jeg overvejede at købe en ekstern harddisk, og så ellers bare “nøjes” med at redigere billeder på den stationære. Som standard kan man ikke køre LightRoom fra en netværksenhed, hvilket ellers ville være super smart. Så kunne jeg redigere på den bærbare, og gøre det færdigt på den stationære.

I går besluttede jeg mig få for, at gøre brug af min NAS, og installerede Synology Drive på begge mine Mac´s. Jeg har 4 x 4TB diske i min DS418, så der er masser af plads at boltre sig på.
Jeg havde altid haft samtlige billeder i LightRoom biblioteket, og det blev efterhånden en smule uoverskueligt – nok også fordi jeg har brugt det samme bibliotek siden jeg startede. Selve filen fyldte 40GB. Det er meningen af man redigere de nyeste billeder og så eksporterer dem til JPG eller hvilket format man nu ønsker. Det er først de seneste par år jeg er begyndt at skyde i RAW…

Nu har jeg så rykket alle min billeder over på NAS´en. Jeg har selvfølgelig adgang til dem på begge maskiner og på min iPhone.

På mit Synology Drive har jeg så lavet to mapper. En RAW, hvor jeg så smider de nye billeder, og en jeg bare har kaldt billeder. Den eksporterer jeg til, når jeg har redigeret færdig.

Det er så RAW mappen jeg bruger i LightRoom. Planen er så at lave en ny hvert år, så det bliver mere overskueligt i LightRoom.
De billeder jeg har liggende i RAW p.t. er jeg færdig med – så de ligger egentlig bare for at jeg kan vænne mig lidt til den nye rutine.

Det bliver nok først til maj jeg virkelig skal se om det fungerer for mig. Når jeg tager på roadtrip, er planen at uploade dagens billeder hver aften. Så kan jeg kigge på dem når vi er kommet hjem.

Der er selvfølgelig en lille hage ved det. Min NAS er ikke den hurtigste knallert på havnen… Det kan være jeg skifter den ud til sommer. Jeg har “projekt nyt lydsystem og TV” som ikke bliver helt billigt. For slet ikke at snakke om de fem dages roadtrip 🙂