Hackintosh…

newlogo

Som du nok ved, har jeg skiftet utallige gange mellem OS X og Windows. En af mine venner tjj, har flere gange sagt jeg skulle bygge mig en Hackintosh. eg har altid sagt nej, og mistet en mindre formue på salg og nyindkøb, når jeg har skiftet.

Hvad er så en Hackintosh? Kort fortalt er det en Windows computer, der kører med Apple´s styresystem. En Apple computer er ikke noget specielt ud over designet. Indmaden er, næsten, den samme som i en standard-PC.

Som fortalt tidligere, så regner jeg med at udskifte min Mac Pro til foråret. Jeg havde egentlig indstillet sigtekornet på en 5K iMac – eller en brugt Mac Pro 2013. Men efter at have regnet lidt på det, er det gået op for mig, at jeg vil kunne spare noget der ligner min. 8K, ved at samle min egen. Og det så med bedre hardware.

Men først ville jeg se om det virker. Og heldigvis har jeg jo min testmaskine. Så det var egentlig bare at prøve. På tonymacx86, ligger der alt hvad man skal bruge for at komme i gang. Jeg havde heldigvis en reserve-SSD liggende som jeg kunne prøve med.

Jeg lavede det indledende arbejde på min Mac Pro.2016-10-04-10-31-59

2016-10-04-10-14-09

screenshot-2016-10-04-10-03-50

screenshot-2016-10-04-10-11-17

Herefter gik jeg ind på Simone´s værelse hvor min testmaskine bor. Her tog jeg den SSD (Samsung 850 EVO) jeg normalt bruger ud, og erstattede den med den jeg ville bruge til macOS Sierra.

Der er lidt småting der lige skal sættes op i bundkortets BIOS. Og så var det ellers bare at boote fra den USB Bootloader/installer jeg havde lavet 🙂

Jeg indrømmer gerne at jeg var meget spændt. Det var heldigvis ret nemt at have med at gøre.
Jeg fik desværre ikke taget nogle screenshots under installationen, men det var som jeg kender det fra en alm. Mac.

2016-10-04-11-31-53

2016-10-04-13-16-11

2016-10-04-13-15-57

Det hele sad lige i skabet. Jeg endte dog op med en underlig skæmopløsning… Jeg havde så travlt med det hele, at jeg havde glemt alt om MultiBeast, Jeg fik åbnet mappen på USB-drevet. Herefter var det bare at vælge de drivere jeg skulle bruge. Igen var det en meget nem process, og jeg skal da helt sikkert lige huske at donere lidt mønt til siden.

Jeg endte op med en fin “Mac” AKA Hackintosh. Jeg brugte systemoplysningerne fra en iMac, da jeg tænkte det passede meget godt med den i5 3570K CPU der sidder i testmaskinen.

skaermbillede-2016-10-04-16-11-44

skaermbillede-2016-10-04-kl-04-34-38

Der er dog lige et par mangler. Jeg vidste på forhånd, at min trådløse NetGear adapter ikke ville virke, så jeg havde trukket et LAN-kabel til maskinen. Der findes heldigvis trådløse netværkskort der virker perfekt med Hackintosh.
iMessage virker p.t. ikke, men de arbejder på det. Jeg kan fint leve uden 🙂

Jeg er meget begejstret. Jeg havde ikke forestillet mig at det skulle være så nemt. Bevares, det drillede lidt, men for en førstegangs “Hacker” syntes jeg det langt over forventning. Og jeg har da fået blod på tanden. P.t. er jeg sikker på min kommende Mac skal være en Hackintosh. Med nye CPU´er og chipset på vej fra Intel, er der bases for en seriøs Workstation med 6-core CPU. Jeg har kigget på både kabinet og skærm 🙂

geli-702_geli_702_1g_285x255

lg_monitor_large_01

Stay tuned 🙂

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.