Ny NAS

top

Jeg havde længe kigget på en ny NAS. Ikke fordi den gamle fejlede noget. Men det irriterede mig, at jeg ikke kunne køre DSM 6,xx med min Xpenology. Og så kunne jeg godt tænke mig en ekstra disk.

Da jeg fyldte 50 fik jeg en del penge, og da jeg samtidig havde lidt ekstra på konto´en besluttede jeg mig for at købe en ny. Heldigvis fandt jeg en ny på eBay. Jeg fik den ca. 1K billigere end her hjemme.

Samtidig ville jeg godt have ens diske i den nye, så jeg startede med at købe endnu en 2TB Western Digital Green. Jeg hev den originale HP ud af den gamle NAS, og satte den nye i, og lod systemet fikse resten. Ingen problemer 🙂

Jeg fik købt endnu en disk, og lod det hele stå indtil jeg havde tid til at lege med det nye i onsdags. Jeg var virkelig spændt da jeg gik igang. Jeg havde læst mig frem til, at jeg bare kunne flyttede diskene over i den nye NAS, og migrere data til det nye system. For en sikkerheds skyld havde jeg lavet back-up af det hele på min Mac Pro.

IMG_4690

Jeg startede med 4 diske, og fandeme om det ikke virkede 🙂 Ingen problemer, og det tog ikke lang tid, før jeg var kørende igen. Så satte jeg den 5. disk i, og lod (igen) systemet ordne resten. De 5 diske kører i et SHR (Synology Hybrid RAID), med fejltolerance for én disk.

IMG_4691

Ikke alene er den langt pænere end den gamle. Den siger ikke noget, og er noget hurtigere. Den kan opgraderes til 6 GB RAM, hvilket jeg gør, næste gang jeg skal købe hardware.

Alt i alt er jeg særdeles tilfreds med det nye gear. Og jeg regner da også med den skal følge mig i lang tid. Det eneste der driller lidt er Synology´s Quickconnect. Men dét har drillet før, så jeg bruger bare min IP, som jeg har gjort længe.

Skærmbillede 2016-08-21 11.45.44

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.