Nyt grafikkort til Pro´en

Allerede da min Mac Pro blev født, var den udstyret med et latterligt lille grafikkort – AMD HD 5770. Da jeg fik maskinen vidste jeg, at det skulle udskiftes. Det eneste problem var sådan set prisen. Grafikkort til Mac Pro koster boksen. Alternativet er et almindeligt PC-kort, men så får man ikke bootscreen. Og den er altså lidt vigtig, hvis man også vil bruge BootCamp.

Med et budget på ca. 3K var det bare at søge løs på eBay. Jeg vidste det skulle være et nVidia-kort. Også selvom Apple selv bruger AMD-kort – med fordi de er super gode til Final Cut Pro. Jeg skulle bare have et grafikkort der kan trække spil i høj opløsning, hvis jeg en dag skulle få lyst til at spille lidt. Det kommer nok ikke til at ske, men så har jeg da et kort der står mål med resten af hardwaren 🙂

Valget faldt på et eVGA GTX 780. Det kan næsten følge med en GTX 970, og så ser det altså blæret ud. Det er selvfølgelig ligegyldigt, men et rødt grafikkort i Pro´en falder altså i øjnene.

Kortet kom i går lettere forsinket fra Tyskland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udskfiftning af grafikkort i en Mac er super nemt. Ud med det gamle og i med det nye. Det der med at fjerne den gamle driver og installere en ny, er ikke noget man bruger på en Mac. Jeg skulle dog lige installere CUDA-drivere.

Skærmbillede 2016-06-08 10.13.33

GTX´en design passer perfekt til Pro´en. Den grønne skift lyser op, når maskinen er tændt 🙂 Nu er der ikke rude i min Pro, men det ville sikkert se fedt ud i en Windows-maskine med vindue.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg afsluttede den lille operation, med at sætte de nye skærmkabler i. Helt som forventet virker begge skærme nu.

Skærmbillede 2016-06-07 15.56.04

Jeg er svært tilfreds med maskinen, og nyder virkelig at bruge den. Jeg forventer at have glæde af den i mange år!!

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.