Strøtanker omkring ny Workstation

Det skulle jo komme. Jeg savner simpelthen en ordentlig skærm – og et skrivebord. Jeg snakkede med konen om det, og hun var først lidt skeptisk. Men da jeg så fandt et skrivebord, der passer med de møbler vi har tænkt os at købe ifm. maling af lejligheden, fik piben en anden lyd.
Nu var var det “Jamen, så skal du da have en iMac”….

hero_large

Dét syntes jeg lød som en god idé. Men jeg droppede det, da prisen løb op i 20K+ for den store model med en i7 CPU, og SSD.
Jeg tænkte så Windows. Problemet er bare, at jeg ikke vil have noget der næsten er magen til det jeg lige har skilt mig af med. X99 eller Skylake….
Jeg fik lavet mig et regneark, og begyndte at smide hardware i det. Jeg faldt straks for Fractal Design´s Node 804 kabinet.

fd-ca-node-804-bl1000x10001

Det er faktisk muligt at samle en seriøs Workstation i dette kabinet. Desværre er det ret bredt, og det ville knibe med pladsen på bordet, da der også skulle stå en 27″ skærm. Der er ikke så mange alternativer, når det skal være m-ATX. Lian Li har nogle ret fede, men de er simpelthen for dyre.

v359-001

Jeg prøvede mig så frem med noget mini-ITX. Men det bliver simpelthen for småt, og der findes ikke X99 bundkort til denne form factor. Der findes dog til Skylake, men en i7 6700K (4 kerner) koster næsten det samme som en i7 5820K (6 kerner).

For sjov skyld kiggede jeg så efter en Mac Pro 2010 med to CPU´er. Sidst jeg kiggede kostede de en formue. Men priserne er (heldigvis) faldet en hel del.
En 2010 model med 2 Quad Core CPU´er koster 10-13K, og her kan jeg godt være med. Jeg blev faktisk ret glad da jeg fandt ud af det. Og glæden blev større da jeg opdagede, at et par Xeon X5670 (6 kerner) kan købes for små 1.500 dask. Og jeg kunne da slet ikke få armene ned, da jeg fandt 48GB RAM til 1.200. Plus det giver muighed for, at genbruge min super hurtige Samsung SM951 PCI-e SSD.
Det hele faldt ligesom på plads for mig på en tur til Nykøbing Falster 🙂

macMed det på plads kiggede jeg efter en skærm eller to. Planen havde hele tiden være en Dell U2715H. Igen trak jeg lige i nødbremsen. Skal det være, så skal det sgu også være to skærme. Og to af dem er lige i overkanten med en pris på 3.800 pr. stk. Så hellere 2 stks 23″ Full HD, der passer til et Mac-miljø. Jeg kiggede efter HP´s 23Xi som jeg før har haft, men de findes ikke længere. Jeg fandt så en Asus MX239H, som også har IPS-panel og vil passe godt ind.

P_500De koster 1.500 stykket, så der er 800 kr sparet set ift. én stor skærm 🙂

Jeg kan naturligvis ikke have en Windows laptop og en Mac Workstation, så jeg sælger min X1 Carbon og finder mig en brugt MacBook Pro 13 2012 model – eller bytter hvis det kan lade sig gøre. En 2011 model vil også være fin, den skal bare have SATA600 interface til en hurtig SSD.

macbook_pro_13inch_front_281304234681Jeg håber at kunne realisere planen i starten af juni 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.