Fra Windows 7 til 10

302005-sony-vaio-vpc-yb15kxs

Inden jeg tog på EUSR havde jeg fået en venindes Sony Vaio laptop hjem. Der var kommet virus på, og en eller anden havde installeret en Windows 7 Ultimate piratkopi på den, så hun kunne ikke rigtig komme videre. Da det er en maskine hun har fået af mig, havde jeg naturligvis den originale Windows 7 til den.

Det var IKKE første gang den var på besøg, så jeg regnede med det var ren rutine. Jeg fik faktisk installeret Windows 7 på den inden jeg tog på kursus. Problemet var, at jeg ikke kunne opdatere den. Jeg regnede lidt med, at der var sket en fejl under installationen og lod den være til jeg kom hjem.

Efter en ny installation skete det samme. Jeg blev en smule knotten og prøvede med en 64-bit version. Resultatet var det samme.
På dén igen… Jeg vendte tilbage til den originale 32 bit, med samme resultat. Den ville stadig ikke hente opdateringer. Nu var jeg efterhånden desperat og godt gammeldags pisse sur.

Jeg hentede en ny ISO, og satte en anden harddisk i. Intet hjalp, og jeg begyndte at søge på nettet efter løsninger. Jeg fik den også lige vendt med en af vennerne.

Et eller andet sted skrev en gut, at man skulle installere KB3087039 manuelt, og så lade den søge i en times tid efterfølgende. Dét prøvede jeg så, og endelig var der “hul” igennem.

2015-10-11 13.16.50

Og så var det bare at vente, hvilket jeg absolut ikke er god til. Og det blev ikke bedre af, at den disk jeg havde sat i, var noget langsommere end den Seagate Momentus XT hybriddisk der sad i.
Så jeg besluttede mig for, at sætte den i igen. Frem med den Acronis CD jeg fik med, da jeg købte min Kingston V300 SSD til min T420s.
Jeg ventede til alle opdateringer var installeret, så jeg havde en reservedisk liggende her hjemme.

2015-10-11 14.56.06

2015-10-11 14.57.12

Jeg blev færdig søndag aften, og så var det bare at vente på Windows 10, som hun så gerne ville have. Den kom mandag formiddag.

2015-10-12 12.26.30

Jeg krydsede fingre inden jeg startede opgraderingen, vel vidende at jeg havde en reservedisk, hvis det skulle gå galt. Dét gjorde det heldigvis ikke.

2015-10-12 14.08.06

Jeg sluttede det hele af med at klone disken (igen), og lave en back-up til min NAS. Hvis hun laver lort i den igen, kan jeg bare klone igen. Og går det helt galt, kan jeg indlæse back-up´en fra min NAS.

2015-10-12 14.30.46

Jeg har aldrig før være så længe om at fikse en maskine, og jeg håber heller aldrig det sker igen!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.