Ny server

DSC_6073Den kom i går, og planen var, at jeg ville lege med den i weekenden. Men jeg kunne ikke vente. Nok mest fordi jeg var meget spændt på, om jeg kunne få Xpenology til at køre på den.

Jeg havde klargjort en USB-stick med de nødvendige filer, og var sådan set klar i samme øjeblik jeg havde pakket den ud af kassen.
Jeg brugte Sille´s TV (der har en VGA indgang), og trak et netværkskabel til WiFi extenderen i gangen. Da det var klar hentede jeg et tastatur og en mus.

Det tog ikke meget mere end 5 min. at få serveren klar med Xpenology bootloader´en fra USB-sticket. Resten ordnede jeg fra min ThinkPad 🙂

Det var faktisk lidt af et anti-klimaks. Jeg havde regnet med at skulle bruge meget lang tid på at få det til at virke. Da jeg havde leget lidt med systemet en halv times tid, pakkede jeg serveren sammen og satte den ind i stuen på sin nye plads.
Selve USB´en sidder i et internt stik, så den ikke ryger ud eller knækker.

ScreenShot012ScreenShot013Alt i alt er jeg super glad for den nye server/NAS, som er langt kraftigere end den jeg havde før. 2,2GHz Dual Core AMD CPU og 4GB RAM. Jeg fik én 2TB Original HP disk med. Jeg regner med at opgradere til min. 3*2TB og køre RAID 5. Og så en 4GB stang mere.

Det eneste minus er, at der p.t. er en opdatering til DSM 5,2 som jeg ikke kan installere – jeg må vente til fyrene bag Xpenology fikser det. Men det spiller rigtig godt nu, så jeg overlever nok.

OK, dét fik jeg så fikset. Jeg prøvede ellers at køre den automatisk opdatering i går, men det ville den ikke være med til.
Jeg har så lige prøvet igen, og denne gang var der ingen problemer 🙂

ScreenShot011

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.