Ny Workstation

DSC_6022Som tidligere nævnt er jeg i gang med at samle mig en ny Workstation, efter jeg sagde farvel til min Mac Pro.
Den nye skulle gerne være kraftigere end den gamle, så der var ikke rigtig nogen vej udenom Intel X99 🙂
Jeg havde allerede fra start, besluttet mig for, at den skulle bo i et et lille kabinet, så det skulle være micro-ATX. Der findes bare ikke så mange X99 bundkort i den størrelse. Og dem der findes er nærmest ens. Da jeg regner med en siderude i kabinettet, skulle bundkortet også se fedt ud 🙂 Og have en M.2. Ultra port, så jeg kan bruge min dyre Samsung XP941 SSD.

AsRock Fatal1ty X99M Killer levede op til det hele, så jeg købt et hos Caseking i Tyskland, sammen med en i7 5820K 6-core CPU.
Jeg havde egentlig tænkt mig der skulle 32GB DDR4 i maskinen, men trak lidt i nødbremsen. Ikke alene er det dyrt, men jeg brugte aldrig mere end 10-12GB med Pro´en. Så det endte med et 16GB-kit (4*4) G. Skill Ripjaws 4 fra memoryc.

Mht. grafikkort, så tror jeg bare det ender med et brugt AMD R9 280X. Det er ikke så vigtig for mig, og jeg nægter at smide 3K for et nyt. R9 280X er egentlig en opgraderet version af HD 7970. Og jeg skal reelt bare bruge det til PhotoShop og Lightroom. Skulle jeg får lyst til at spille lidt, kan kortet også sagtens det.

Kabinet og PSU har jeg ikke lagt mig fast på endnu. Mere følger senere 🙂

Efter jeg solgte min Apple TimeCapsule, har ungerne brokket sig over vores internet her hjemme. Jeg havde sat min gamle D-Link Dir 645 op. Og den var altså ikke lige så kraftig som den gamle. Så jeg måtte bide i det sure æble og købe en ny.

D-LINKROUTER.COM+REF.+DIR-850LDét hjalp. Det er kun Sille´s MacBook Air, der har et ac-netværkskort, men de andre enheder nyder også godt af 5GHz-forbindelsen.

ScreenShot005

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.